Laat uw leerlingen via de FAIRO’S kennismaken met Fairtrade en de herkomst van Zuiderse producten

Na inschrijving kan je educatief materiaal downloaden.

Verzamel zoveel mogelijk Fairtrade labels vóór 31 maart 2016 en win (h)eerlijke prijzen!

Neem deel aan Fairtrade@School !

Ben jij leerkracht in het lager onderwijs en wens je Fairtrade aan bod te brengen in jouw lessen? Willen jouw leerlingen weten waar appelsienen of bananen vandaan komen? Dan is het project Fairtrade @ School iets voor jou!

Acht leuke Fairo’s spelen de hoofdrol in dit eerlijke verhaal: Hanna Banana, Staf Sap, Rosie Rose, Koen Katoen, Koffie Lowie, Lady Thee, Seppe Zoet en Choco Chico vertellen je meer over waar ze vandaan komen en wat het Fairtrade label op hun snoet betekent. Willen jij en jouw leerlingen hen beter leren kennen? Download en print het GRATIS materiaal. Na inschrijving krijg je een downloadlink te zien en kan je aan de slag.

Het project zicht zich tot de hogere graden lager onderwijs, maar is desgewenst aanpasbaar naar andere graden. Ook kleuters en lagere middelbare graden kunnen participeren, mits de leerkracht de materialen aanpast.

Schrijf uw school in en download het educatief materiaal!

Bekijk hier het Fairtrade lied in de Ketnet Studio

De Fairo's en Pieter Embrechts / Het Fairtrade Lied

Leydi en haar klasgenootjes zingen de Peruaanse versie van het Fairtrade lied!

Het educatief materiaal

Beste leerkrachten,

Omwille van het grote succes van de campagne, moeten we je melden dat de educatieve pakketten uit stock zijn. We rekenden op 400 Vlaamse klassen, maar kregen bestellingen van bijna 700 klassen. Vandaag moeten we jou spijtig genoeg laten weten dat we voorlopig niet kunnen overgaan tot herdruk. Ons subsidiebudget laat dit helaas niet toe.

Voorlopig hebben we alle materialen een plaats gegeven op deze website, zodat je ze wel nog kan downloaden en printen.

Indien je al ingeschreven bent via de website, vind je in de link hierboven ‘Het educatief materiaal’ in pdf.

Indien je nog niet ingeschreven bent via de website, vragen we je dit eerst te doen, om automatisch toegang te krijgen tot de materialen.

In het voorjaar van 2016 evalueren we het gebruik van de verzonden pakketten en gaan we eventueel over tot een herdruk. Voor het schooljaar 2016-2017 mag je zeker een nieuw educatief pakket verwachten. We zullen jou hier dan ook zeker van op de hoogte brengen.

Onze oprechte excuses en bedankt voor je begrip.

Het Fairtrade@school team

Overzicht deelnemers

en download het educatief materiaal
Je bent geen leraar?