fairtradebelgium.be

Duurzame consumptie op school

Faire school, fair vieruurtje?  (H)eerlijke tussendoortjes of faire koffie in het lerarenlokaal?  Dat kan. Komt jullie fruit reeds van de lokale fruitboer of is jullie thee al Fairtrade? (Dikke duim). Goed bezig, proficiat! Dat verdient een fair koffietje!

Nog geen Fairtrade producten in de klas/lerarenlokaal of geen idee van waar jullie producten komen? Check dan wie jullie leveranciers zijn (of zoek gewoon op het pak koffie, thee,.. naar het blauw-groene label) en vraag hen naar hun Fairtrade assortiment. Hebben ze er (nog) geen? Verspreid dan mee het Fairtrade-woord. Dit is jouw kans! Nodig vervolgens je directie uit op een faire koffie-babbel en overtuig hem/haar zo om te switchen. En wie weet houden jullie voortaan alleen nog maar (h)eerlijke koffiepauzes en eerlijke fruitmomentjes…

Wist je trouwens dat er meer dan 2000 verschillende Fairtrade gelabelde producten in de Belgische winkelrekken liggen? Ontdek hier waar je ze kan vinden.

Hieronder kan je reeds een lijst van leveranciers vinden die een Fairtrade gamma aanbieden op scholen:

 

En voor een compleet overzicht van het ruime voor-ieder-wat-wils Fairtrade assortiment, check onze gloednieuwe Taste! -catalogus!

Hulp nodig? Stuur ons een mailtje naar scholen@fairtradebelgium.be en we helpen jullie graag verder op weg naar een faire klas/school.

Contact

Het enthousiaste Fairtrade@school team staat voor je klaar:

telefonisch op +32 2 894 46 20 (tijdens de kantooruren) of virtueel via scholen@fairtradebelgium.be

Fairo fanmail kan je sturen naar:

Fairtrade Belgium

Tav Fairtrade@school

Edinburgstraat 26

1050 Brussel


BTW : BE 0441 988 715

Fairo lied

Ode aan de Fairo’s. Onze ambassadeur Pieter Embrechts componeerde ter ere van de Fairo’s het Fairo lied. Niemand minder dan Adriaan Van den Hoof, Guga Baul, Gilda de Bal, Tine Embrechts, IvanbPecnik, Ella Leyers, Dimitri Leue en Pieter Embrechts kropen in de huid van de Fairo’s.

Volumeknoop hoog & dansen maar!

Download de liedjestekst Download het lied