fairtradebelgium.be

Fairtrade producten

Een label is een symbool dat op de verpakking van een product geplaatst wordt wanneer dat product aan bepaalde voorwaarden voldoet. Bij Fairtrade is dat een combinatie van economische, sociale & ecologische voorwaarden voor de boeren, handelaren & het productieproces.

De meeste winkels hebben vandaag een gamma Fairtrade producten in hun assortiment; van supermarkten tot webshops en biowinkels. Momenteel zijn er bijna 200 aanbieders van Fairtrade producten op de Belgische markt, met in totaal ongeveer 2000 verschillende producten. Ga op zoek naar het blauw-groene label en voilà, jouw faire match is gemaakt! Laat het smaken! Hier beneden kan je een bondige lijst vinden.

Voor het compleet overzicht van het ruime voor-ieder-wat-wils Fairtrade assortiment, check onze gloednieuwe Taste! -catalogus!

Contact

Het enthousiaste Fairtrade@school team staat voor je klaar:

telefonisch op +32 2 894 46 20 (tijdens de kantooruren) of virtueel via scholen@fairtradebelgium.be

Fairo fanmail kan je sturen naar:

Fairtrade Belgium

Tav Fairtrade@school

Edinburgstraat 26

1050 Brussel


BTW : BE 0441 988 715

Fairo lied

Ode aan de Fairo’s. Onze ambassadeur Pieter Embrechts componeerde ter ere van de Fairo’s het Fairo lied. Niemand minder dan Adriaan Van den Hoof, Guga Baul, Gilda de Bal, Tine Embrechts, IvanbPecnik, Ella Leyers, Dimitri Leue en Pieter Embrechts kropen in de huid van de Fairo’s.

Volumeknoop hoog & dansen maar!

Download de liedjestekst Download het lied