fairtradebelgium.be

Wat is Fairtrade@school?

Fairtrade@school is een project van Fairtrade Belgium, het label voor eerlijke handel.
Sinds 2012 werken we samen met klassen uit de basisschool rond eerlijke handel. Eerst met de campagne ‘Max zoekt klas’ sinds 2014 onder de naam ‘Fairtrade@school’.  Want dat is wat we tenslotte willen doen: Fairtrade aanwezig maken in de lessen in jouw klas en op school.  In 2015 werden de Fairo’s geboren. Sindsdien veroverden ze al meer dan 1000 Belgische scholen met hun werelds enthousiasme.  Kinderen van jongs af aan bewust maken van (on)eerlijke handel, daar gaan we samen voor! Tenslotte zijn zij de consumensjes van de toekomst…

We werken aan de hand van een gratis educatieve kit die leerkrachten van het lager onderwijs kunnen aanvragen. Deze bevat zowel educatief materiaal voor de juf/meester als een spel & paspoortjes met doe-opdrachten voor de leerlingen. Zo worden leerlingen gestimuleerd om na te denken over problematieken rond eerlijke handel zoals de herkomst van producten, oneerlijke machtsverhoudingen, marketgebeuren, het label,…

Doelstellingen van lesmateriaal:

 

Rode draad in het pakket zijn onze 8 mega-enthousiaste Fairo’s: Hanna Banana, Staf Sap, Rosie Rose, Koen Katoen, Koffie Lowie, Lady Thee, Seppe Zoet & Choco Chico vertellen je met veel enthousiasme het verhaal van hun herkomst.

Ambassadeur Pieter Embrechts bracht een muzikale hulde aan onze Fairo’s met het Fairo lied. Niemand minder dan Adriaan Van den Hoof, Guga Baul, Gilda de Bal, Tine Embrechts, Ivan Pecnik, Ella Leyers, Dimitri Leue en Pieter Embrechts kropen in de huid van de Fairo’s. Benieuwd naar het eindresultaat? Beluister dan het Fairo lied.

Tenslotte roepen we via de labelwedstrijd op zoveel mogelijk labeltjes te spotten en te verwerken in een origineel kunstwerk. De hoofdprijs? Een fair schoolfeest (en nog zoveel meer).

Hoe jij kan deelnemen ontdek je hier

Contact

Het enthousiaste Fairtrade@school team staat voor je klaar:

telefonisch op +32 2 894 46 20 (tijdens de kantooruren) of virtueel via scholen@fairtradebelgium.be

Fairo fanmail kan je sturen naar:

Fairtrade Belgium

Tav Fairtrade@school

Edinburgstraat 26

1050 Brussel


BTW : BE 0441 988 715

Fairo lied

Ode aan de Fairo’s. Onze ambassadeur Pieter Embrechts componeerde ter ere van de Fairo’s het Fairo lied. Niemand minder dan Adriaan Van den Hoof, Guga Baul, Gilda de Bal, Tine Embrechts, IvanbPecnik, Ella Leyers, Dimitri Leue en Pieter Embrechts kropen in de huid van de Fairo’s.

Volumeknoop hoog & dansen maar!

Download de liedjestekst Download het lied